PEYNİRLİ KREP



           Annem Allah rahmet eylesin bana hiçbir iş yaptırmazdı. O nedenle kendisinden mutfakta pek bir şey öğrenmedim desem yeridir. Kıyamazdı, her işi kendi yüklenirdi. Fakat bir gün kendisi çok hastalandı. O gün benden krep yapmamı istemişti ve ben yine oldukça başarısız bir krep yapmıştım. (Krep miydi o?!)

            Şimdi krep, en iyi nasıl yapılır biliyorum. Keşke o burada olsa ve yedirsem.

Malzemeler
  • 1 yumurta
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak un
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Peynir

Not: Bu vermiş olduğum ölçüler temel ölçüler. Siz istediğiniz gibi aynı oranda artırabilirsiniz. Ben kahvaltıda 2'şer ölçek yaptım, 6 tane orta boy krep çıktı.

Yapılışı

  • Önce yumurta mikserle çırpılacak ve içine yağ dökülecek 
  • Daha sonra un ve istenildiği kadar tuz. Unu eleyerek eklerseniz daha başarılı bir sonuç elde edersiniz. Tuzun fazla olması hem lezzet hem de sağlık açısından iyi değil bana göre..
  • 5-6 dakika kadar mikserle çırpılacak. Akışkan bir kıvam olacak.
  • Teflon tavayı, biraz tereyağı sürerek ilk krep için hazırlıyoruz. 
  • Bir ya da bir buçuk kepçe krep malzemesinden döküyoruz. Daha sonra ters çevirip diğer kısmın da pişmesini sağlıyoruz. Pişen krebin içerisine rendelenmiş peyniri koyup sarıyoruz. Tulum peyniri ile çok güzel oluyor. (Evde ne varsa)
  • Diğerlerini de aynı şekilde pişiriyoruz. (Tereyağ sürmenize gerek yok.) 
Bir tanesini de boş bırakın reçelle müthiş lezzetli oluyor ve yanında tabi ki çay.  Afiyet olsun:)

Yorumlar

  1. Güzel görünüyorlar ve tarifte oldukça kolay, ellerine sağlık, deneyeceğim..

    YanıtlaSil
  2. Benim annem de yapar. Ama Ballı ☺ Şu an canım çekti

    YanıtlaSil
  3. Krep en sevdiğimmm...canım çekti...çoook güzelll görünüyor..Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ölçüleri cafe işleten bir arkadaştan almıştım. İçine ne istiyorsan koyabilirsin. Kıymalı bile yapıyorlardı onlar. Öğle yemeğinde tercih ediliyordu kıymalısı. Yorum için teşekkürler.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar