ŞEKERPARE TATLILSI



Denedim...

Bu şekerpare tatlısı tarifini f.Özbağ'ın sayfasından almış ve Plus koleksiyonum olan denemeliktarifler'de yeniden paylaşmıştım. Tarifi birebir uyguladım diyebilirim. Ancak bu tarifte bana yanlış gelen, margarin ya da tereyağın yeteri miktarda olmasına rağmen ek olarak 1 çay bardağı sıvı yağ konması. Yağı bana göre olması gerekenden fazlaydı. Bu nedenle tarifte değişiklik yapılması gerektiğini düşünüyorum. Yani ek olarak sıvı yağ katılmamalı illa ki eklemeliyim deniyorsa belki daha az eklenebilir. Tabii bu haliyle de isterseniz yapın fakat benim düşüncem bu şekilde. Onun dışında tarifi beğendim diyebilirim. Fırında kızarıp sonrasında şerbetlendiğinde, yağ çok rahatsız edici durmuyor.


Malzemeler

125 oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
2 adet yumurta ( 1 tam, diğerinin akı)
yarım su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya (vanilya eklemedim zira hiç sevmem. Sütlü tatlılarda belki)
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un ( 3 su bardağına yakın denilmiş fakat yarım su bardağı daha gerekti)

Şerbeti 

4 su bardağı su
3 Su bardağı şeker
yarım limon suyu (Yarım limon fazla gelir diye düşündüğüm için daha az döktüm. Şerbetin ekşiliği tatlının tadını bozuyor)


HAZIRLANIŞI

  • Şerbeti için, bir tencereye su ve şekeri alıp 10 dakika kadar kaynatıp limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Hamuru için, yoğurma kabına yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, irmik, pudra şekerini alıp karıştırın.
  • Azar azar unu ekleyin, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval şekil verin.
  • Yağlanmış fırın tepsisine aralılarla dizin
  • *Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalla boydan boya çizikler atın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz. Pişen şekerpareleri tepsiden almadan sıcakken üzerine ılık şerbeti dökün.( Şekerparler pişince başka bir tepsiye almayınız! Fırın tepsisinin sıcaklığı ile şerbeti çekiyor).
  • Bir kaç saat dinlenmesini bekleyin.
  • Üzerini dövülmüş antep fıstığı veya cevizle süsleyin. (Süsleme olarak fındık kullandım. Ben bu şekilde çok seviyorum)


Yorumlar

  1. nefiss nefiis en sevdiğim hatta tek sevdiğim şerbetli tatlıı ellerine sağlıkk:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapımı da kolay. Yorum için çok teşekkürler:)

      Sil
  2. Oradan oraya atlarken yolum düştü. Ama çok canım istedi şimdi, napcas?! Siz o yaptığınızdan şu ağzı sulanmış Mimikli Böceğe de gönderseniz acık olmaz mı? ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi yaptınız. Hoş geldiniz ve her zaman beklerim.Gönderelim Mimikli Böcek tabii ki de:)) Yorum için çok teşekkürler.

      Sil
  3. Ahh bir de bu diyetimiz olmasa... Çok severim şekerpareyi. Çok da güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diyetle ilgili düşüncelerimi "Beslenme Alışkanlıklarımızı Değiştirebiliriz" adlı yazımda açıklamıştım. Belki de okumuşsundur. Diyetinin katı kuralları yoksa biraz yemekten zarar gelmez herhalde:) Yorum için çok teşekkürler.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar