ZEYTİNYAĞLI BAMYA YEMEĞİ



          Bamya yemeğini herkes sevmez biliyorum. Bunun sebebi de yemeğin suyunun yapışkan olmasıdır. Sırf bu sebeple yıllarca bamya yememiş insanlar var. Şimdi size, bu yapışkanlığın önüne geçecek türden tarif vermek istiyorum. Bu annemin yaptığı bamya yemeğinde gördüğüm püf noktası.

Malzemeler

  • Yarım kilo bamya (Yaklaşık eşit boylarda ve minikleri seçilmiş)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası.


Yapılışı 

  • Bamyaları soymadan önce yıkıyoruz. Suyunun süzülmesi için bir miktar süzgecin içinde bekletiyoruz. Suları akıp biraz kuruduktan sonra bamyaları soyuyoruz. Bamyanın soyulması biliniyor diye onun üzerinde durmadan devam ediyorum.
  • Soğanları yemeklik doğruyoruz, pembeleşinceye kadar zeytin yağında kavuruyoruz, domates salçasıyla da güzelce kavurduktan sonra bamya miktarına uygun suyu tencerenin içine döküyoruz. Yaklaşık 5 su bardağı yeterli olur. Pişerken biraz suyunu çekebiliyor. Ona göre isterseniz sıcak su ekleyebilirsiniz. Eklenmezse daha lezzetli olur. 
  • Daha sonra bunları kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra limon suyunu bu suya ekleyip, tuzunu ayarlayıp, temizlenmiş bamyaları içine atıyoruz.


Burada önemli olan ve yapışkanlığı engelleyen şudur;
  • Bamyanın yıkanıp kuruduktan sonra soyulması
  • Yemeğin suyunun önceden ayarlanıp içine limon suyunun eklendikten sonra bamyaların konulması.

Bu sıralamaya dikkat etmediğinizde yaptığınız yemek istediğiniz gibi olmuyor. Limon atınca sorun olmaz diyenlere de şunu demek istiyorum. ikinci ısıtmanızda aynı sorunla karşılaşırsınız.
Afiyet olsun:)

Yorumlar

  1. Bamya yemeği yaparken püf noktasına dikkat edeceğim..Teşekkürler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar