EKMEK ÜSTÜ PRATİK LAHMACUN TARİFİ
Pinterest'te gezinirken yemek panom için çok uygun bir tarif yakaladım. Lahmacun yapmak biraz cesaret gerektirir bilirsiniz. Benim karşılaştığım tarifler genellikle mayalı tariflerdi. Aslında lahmacunun en güzeli, taş fırında bizzat uzmanları tarafından güzel yapılır buna eminim. Fakat evde denemek de güzel olacak diye düşünüyorum. Bu tarifi denemek istememdeki en önemli etken, kolaylığı ve evdeki bayat ekmeklerin değerlendirmesi oldu.
Malzemeler:
- Bayat ekmek dilimleri
- 200 gr. kıyma
- 2 adet olgun domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet sivri biber
- 2 çorba kaşığı biber salçası (Evde yoktu, birer kaşık domates salçası ve toz kırmızı biber kullandım.)
- 1çorba kaşığı tereyağ
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz,kara biber,kimyon,pul biber
- 1 tutam maydanoz
- Soğanın kabuklarını soyup yıkayın.
- Domates ve biberleri de yıkayın ve 3-4 parçaya kesip robottan-rondodan geçirin.
- Soğanı da robottan geçirin ve kıymayı koyduğunuz karıştırma kabına boşaltın.
- Salçayı,sıvı yağı ve oda sıcaklığında erimiş tereyağ,ince kıyılmış maydanoz ile baharatları ekleyip iyice karıştırın.
- Ekmek dilimlerini fırın tepsisine alıp,hazırladığınız harçtan kaşıkla ekmeklerin üzerine paylaştırın.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip ayran ve yeşilliklerle servis yapın.
DENEDİM...
Öncelikle belirtilen miktarlarda değişiklik yaptım. Ertesi güne kaldığında tadının bozulacağını düşünüyorum. Bir tepsi yaptım. Hatta harcın yarıya yakını kaldı. Onu da yarın hamur açarak yapacağım lahmacunda kullanmak istiyorum. Rondom bozulduğu için parçalama işini, rendeyle yaptım. Ayrı ayrı rendelemem gerekti. Tarifte, hepsinin robotta parçalanması. işlemi kolaylaştırdığı için mantıklı. Domatesin çekirdeklerini çıkartarak rendeledim. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Pizza yaparken de domatesin çekirdekleri çıkarılmalı. Yoksa hamuru ya da ekmekleri fazlaca ıslatmış oluruz, bu da istediğimiz sonucu vermez. Hatta soğan suyunu da süzdüm. Fotoğraflarım çok kaliteli değil baştan söyleyeyim. Lezzet mükemmel. Bu tarifi herkes yapabilir. Hamur yoğurmaktan anlamam diyenler, evdeki bayat ekmekleri değerlendirmek isteyenler, kesinlikle denemenizi istiyorum.
Piştikten sonra yanında salatayla servis yapılabilir.
http://umutsepetim.com/2014/07/ekmek-ustu-pratik-lahmacun-tarifi.html
Hayrli olsun yeni blogun :) tarifidd denemek lazim cocugu olanlara daha bir pratk gelir
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim arkadaşım:) İlk yorumu sen yaptın hadi hayırlısı:)
Sil2 blog bir arada,yeni blogun da hayırlı olsun.,Allah kolaylık versin.Bu arada gerçekten pratik tariflere bayılırım...
YanıtlaSilÇok teşekkürler. İnşallah hayır getirir. Pratik tariflere kim bayılmaz:)
SilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilCanım çok güzel görünüyor...pratik oldugu içinde kolaylıkla yapılabilir..Ellerine sağlik..
YanıtlaSilÇok teşekkürler arkadaşım sağolasın:) Bu acayip güzel bir şey. Mutlaka yapmalısın ve çok da kolay. Hem bu şekilde ekmekle yaptım hem de hamur mayalayarak, ikisi de nefis oluyor. Mayalanmış hamurla olanı daha sonra yayınlamayı düşünüyorum. Afiyet olsun şimdiden:)
SilPratik tarifler her zaman dikkatimi çekmiştir :) Tarifini deneyeceğim. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilÇok da lezzetli. Pişman olmazsın. Şimdiden afiyet olsun. Yorum için teşekkürler.
Sil