KABAK SIYIRMA
Kabak yemeklerini sevmeyenler için de tavsiye edebileceğim bir yemek. Çok da basit. Denedim çok güzel bir yemek.
Malzemeler
. 6-7 adet küçük kabak
· 3-4 adet havuç
· Taze soğan (bolca konulabilir)
Kabakları ve havuçları, patates soyacağı ile uzunlamasına kesiyoruz. (Sanki kabuklarını soyar gibi.)
Kabakları, çekirdeklerine kadar bu şekilde kesiyoruz. Havuçlar malum, çekirdek yok.
Kabakları ve havuçları zeytinyağıyla güzelce kavuruyoruz. Sonra üzerine taze soğanı ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Ardından 1 kaşık pirinç ve yarım demet dereotunu ve biraz da tuz ekleyip kapağını kapatıyoruz. Suyuna dikkat edelim çünkü kabaklar suyunu saldıkları için yemek fazla sulu olmasın. Pişince ocaktan alıyoruz.
- Afiyet olsun -
Çok severek yediğim kabak. Deneyebilirim.:)
YanıtlaSilKusura bakma yorumları şimdi görüyorum. Dene instagramda da paylaş.
SilSağlıklı sebze yemekleri. Havuç kombinasyonu gözlerimizi daha sağlıklı yapar.
YanıtlaSilEndonezya selamlar :)
Kesinlikle.
SilKabağın her türlü yemeğini çok severim. Çorbasını bile ! bu tarif için çok teşekkürler :)
YanıtlaSilKabağın çorbasını bilmiyordum. Yorum için teşekkürler.
Sil