KAHVALTILIK ÇEMEN
Kahvaltıda severek yediğimiz çemen yapımını anlatmak istedim. Dışarıdan almıyorum artık. Yapımı çok basit.
Malzemeler
- 2 çorba kaşığı salça Hazır salça kullanılırsa daha başarılı oluyor bunu da tespit ettim
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz
- 1 çay kaşı kırmızı acı biber (kendi istediğiniz oranda atın)
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı (farklı yağ kullanılırsa aynı lezzeti elde edemezsiniz)
Hazırlanışı
- Önce salçayı bir kabın içerisine alıyoruz.
- Ezdiğimiz sarımsakları ve baharatları ekliyoruz
- Zeytin yağını ekliyoruz. Güzelce karıştırıyoruz. Bu gerçekten harika bir şey. Tavsiyem ekmeğin üzerine tereyağı sürdükten sonra çemen sürün.
Yanında mutlaka çay ve tatlı bir insan olsun. Afiyet olsun:)
Merhaba...
YanıtlaSilGönül demliğim sitesinde kullanılan temayı sormuşsunuz... tamanın adı minimaldir...
aşağıdaki linkten indirebilirsiniz...
http://gooyaabitemplates.com/livepreview/minimal/
Merhaba:) Çok teşekkür ederim.
SilLezzetli oldugu kadar kokmasa keske, doya doya yesek. Mumkun olmadigi icin seyiretmeyi tercih ediyorum 😄
YanıtlaSilSarımsak konulmasa olur mu acaba? Bi de öyle denemek lazım. Olmadı hafta sonu yenebilir:) Yorum için teşekkkürler.
Silharika olmuş..ev yapımı doğal çemen..denemek lazım..elinize sağlık..
YanıtlaSilDene çok basit. Şimdiden Afiyet olsun:)
SilTatlı bir insan? Ağzımızın acısını sözleri ile gidermesi için sanırım.
YanıtlaSilO tatlı insan her kahvaltı için gerekli fakat acının yanında daha da önemli tabii:)
Sil