ÇİĞ KÖFTE

       




                   Hafta sonunu  bir arkadaşımı ziyaret ederek değerlendirmek istedim. Dört çocuk sahibi, kendi başına ayakları üzerinde duran, aslen Adıyamanlı bir kadın. Ona Halise Ana demek hoşuma gidiyor. Halise Ana'dan çiğ köfte tarifi. Ben bayıldım. 

Malzemeler :


  • 1 bardak ince bulgur
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası (Biber salçası rengi daha koyulaştırıyor lezzet katıyor)
  • Tuz
  • 1 kap su(ihtiyaç oldukça bulgura eklenecek.)
  • Yarım çay bardağı ısıtılmış zeytinyağı (çok kızdırılırsa acılaştırır)
  • Yarım demet maydanoz (en son ekleniyor)

Yapılışı     :
  • Bulgur, yoğurulacak tepsiye konulduktan sonra soğan ve sarımsak ince ince doğranır eklenir.
  • Diğer bütün malzemeler de eklendikten sonra içine bir miktar su dökülerek yoğurulur. Yoğurma işlemi biraz sürüyor aralıklarla da su eklenerek yumuşayıncaya kadar yoğurulmaya devam ediliyor.
  • Bulgur yumuşayıp kıvamına geldikten sonra(kıvamı bana göre bulgurların sertliğinin gitmesi) 
  • Isıtılan yağ eklenip ince ince doğranmış maydanoz eklenerek biraz daha yoğurulup şekil veriliyor.

Not: Yanına ayran ve turşu muhteşem olur
          Afiyet olsun.


Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar