Çıtır Kadayıflı Muhallebi




Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tatlı Tarifi'nin Malzemeleri

  • 400 gram kadar kadayıf
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağından biraz fazla un
  • Yarım su bardağından biraz fazla nişasta

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

İçine koymak için:

  • 1 paket sade krem santi
  • 1 çay bardağı soğuk süt

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tatlı Tarifi'nin Yapılışı

  1. İlk olarak muhallebiyi hazırlıyoruz. Vanilya hariç bütün malzemeleri ocağa alalım pürüzsüz hale gelene kadar iyice karıştıralım.
  2. Kaynayınca altını kapatalım içine vanilya katalım soğumaya bırakalım.İyice soğuması lazım.
  3. Teflon bir tava alalım elindeki en büyük olanını kullanın kadayıfları elimizde küçük küçük koparalım.
  4. Tavaya tereyağ koyayım eriyince bütün kadayıf tavaya alalım.
  5. Üzerine 6 yemek kaşığı şeker ilave edelim kısık ateşte sürekli karıştıralım. Bu işlem biraz uzun sürüyor. İyice kavurunuz rengi baya bir dönmesi lazım yoksa çıtır ligi hemen kaybeder. Ve bu işlemde bitince kenara alalım iyice soğusun.
  6. Muhallebiyi alalım soğuk süt ile krem şantiyi çırpalım.Biraz katı bir kıvamda oluyor.
  7. Daha sonra hazırladığımız şantiyi muhallebi ye katalım iyice mikserde karıştıralım kremamız hazır.
  8. Geniş ve düz bir servis tabağı alalım ve üzerine 26 cm lik bir kelepçeli kalıp koyalım ama altını kullanmayacağız ve kadayıfın yarısını kalıbın içine eşit bir şekilde yerleştirelim.
  9. Daha sonra bütün muhallebiyi kalıba boşaltalım.
  10. Muhallebinin üzerine kalan bütün kadayıfı dökelim ve fındık ve hindistan cevizi ile süsleyelim.
  11. Bu şekilde yarım saat 40 dk buzlukta ve daha sonra en az 3 – 4 dolapta bekletin ten sonra yavaşça kelepçeli kalıbı çıkaralım ve servise hazır çok hafif çok lezzetli favori tatlım diyebilirim. Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. Kadayıflı muhallebinin görüntüsü çok cezbedici. Yıllar var ki yapmadım. Görünce aklıma düştü şimdi :) Tarif için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar